Край на коли с десен волан в БългарияКрай на коли с десен волан у нас. Това поискаха експерти по време на дискусия в Народното събрание за промените в Закона за движение по пътищата вчера.

„Тези коли, автобуси и камиони са изключително опасни и не трябва изобщо да се движат по нашите пътища“, категоричен е изпълнителният директор на „Технотест“ инж. Драгомир Мицов.

коли с десен волан

коли с десен волан

 

Той даде за пример случай на автобус с десен волан, който се движел по линията София–Перник. Рейсът с обърната дирекция стоварил хората директно на пътя вляво, откъдето минават колите, пише в. „Монитор“.

Ако предложението бъде прието, това ще наложи шофьори, които са купили колите си от Великобритания, да обръщат воланите им.

В Народното събрание бе обсъдено и връщането на полигона при обучението на кандидат-шофьори.

Предложения има и плацът да е с различни по вид настилки, за да могат младите шофьори да се научат да овладяват колата при екстремни условия. Гладкият асфалт ще преминава в заледен път, мокра повърхност или пясък.Ако това се случи, е възможно подобри уменията на младите шофьори и същевременно с това да намали жертвите на пътя, каквато е и една от целите на новия закон.

Полигонът в практическата подготовка и в изпита за шофьори бе премахнат в далечната 1997 година с мотивите, че шофирането на специално пригоден плац е безсмислено и водачите ще могат много по-добре да се подготвят в реална среда, а именно – на пътя.

Info – inews.bg

2 коментара

  1. СТОЯН октомври 13, 2016 6:29 pm  Отговор

    Здравейте,интересува ме колко ще струва обръщането на волан на Bmw 318 е90 2006година. Благодаря предварително.

  2. Огнян Куцев януари 1, 2016 3:15 pm  Отговор

    Интересува ме за Вектра Б X20DTH 2002г. каква е цената и какви части трябва да си закупя от морги?

Вашият коментар