Официално Ford Mustang, вече и с десен волан



Клиентите в Европа и пазарите по света с десен волан очакваха официалната поява на Mustang над половин век.

Ford Mustang се превърна в най-продавания спортен автомобил в света за първата половина на годината, според данните за глобалните регистрации на IHS Automotive.

Глобално клиентите са регистрирали 76 124 автомобила за първите 6 месеца на 2015 г.* – 56% ръст спрямо същия период миналата година.

right-hand-drive-mustang-spotted-near-flat-rock-michigan_1

Клиентите в Европа и пазарите по света с десен волан очакваха официалната поява на Mustang над половин век, така че огромният интерес в тези региони не е изненада“, заяви Стивън Одел, изпълнителен вицепрезидент Глобален маркетинг, продажби и услуги. „Благодарение на клиентите от всички краища на планетата Mustang е най-продаваният спортен автомобил в света.“

Първите продажби показват, че в Европа най-популярните екстериорни цветове за купето и кабриолета са Race Red и Magnetic Grey (21% от общите продажби).

Европейските купувачи на купето предпочитат червения цвят Race Red (24%), докато при кабриолета най-харесван е цветът Magnetic Grey (32%).

До момента купето заема 3 от 4 продажби в Европа (72%), а 2-ма от 3-ма клиенти са избрали 5.0-литровия V8 двигател на Ford с 421 к.с. (64%).

Водачите в Европа са разделени почти поравно между 6-степенната механична (51%) и 6-степенната автоматична трансмисия (49%). Въпреки това автоматичната трансмисия се доказва като по-предпочитана за клиентите на 5.0-литровия V8 двигател (57%), а механичната скоростна кутия – за 2.3-литровия EcoBoost двигател с 317 к.с. (65%).

Shelby GT350 (2015) Interior

Първият Mustang с десен волан

Ford Mustang с десен волан се произвежда в завода Flat Rock в Мичиган, САЩ. Добавянето на Mustang с десен волан към гамата позволява износ до повече от 25 допълнителни пазара по света, вкл. Великобритания, Южна Африка, Австралия, Нова Зеландия, Япония, Кипър и част от Карибските острови. Досега Mustang беше достъпен за клиенти от над 100 държави.

Глобален лидер по продажби

Продажбите на Mustang в САЩ и Азия стартираха миналата зима, а първите автомобили на европейските пазари – това лято.

Новите клиенти движат ръста на продажбите в САЩ, особено в региони като Южна Калифорния – най-големия пазар за спортни автомобили в страната според IHS – където продажбите на Mustang към крайни клиенти са се увеличили повече от два пъти тази година.

Макар Mustang да е нов за пазара в Китай, той вече е един от най-бързо продаваните спортни автомобили в страната, особено в Пекин, Гуандун и Шанхай.

Моделите вече пристигат в шоурумите в Европа, като пазарите с десен волан, сред които и Великобритания, нетърпеливо очакват първите модели. Почти 2 000 поръчки на Ford Mustang са постъпили във Великобритания от януари. Първите доставки към клиенти се очакват през ноември с осигурени допълнителни доставки, които да посрещнат по-голямото от очакваното търсене.

2015_Mustang_1

Очакването на Mustang от клиентите в Европа беше осезаемо още миналата година, когато Ford отвори предварителна поръчка за 500 Mustang-а по време на финала на Шампионска лига през 2014 г. Клиентите запълниха списъка с предварителни поръчки едва за няколко минути.

Над 8 000 автомобила Ford Mustang са продадени в Европа досега.

Първите клиентски поръчки на Ford Mustang в България са вече факт, като доставките ще се осъществят в края на годината.

* Глобалните данни на IHS Automotive за регистрациите включват всички регистрации в глобалния спортен сегмент на IHS за януари-юни 2015 г.



Източник: WebCafe

Вашият коментар