BMW E90

BMW 3-та серия E90

BMW E90 стана известна сред шофьорите по целия свят. С отличното си представяне и стилен дизайн, ние в Miracar можем да видим защо намирането на BMW E90 е популярна опция. Когато става въпрос за намиране на BMW 3 серия за продажба, има широк спектър от варианти, от които можете да избирате.

10 неща, които не знаехте за BMW E90

 1. E90 спечели наградата „Световен автомобил на годината“

През април 2006 г. E90 получи наградата за Световната кола на годината. Автомобилът беше похвален за отличното си представяне и функционалност.

Любителите на моторни превозни средства по целия свят отпразнуваха перфектната комбинация от добро представяне и функционалност на автомобила. Други акценти на E90, които привлякоха вниманието на съдиите, бяха впечатляващите дизелови двигатели на автомобила, както и шофирането на всички колела на избраните модели.

Обръщане на волан

 

 1. Серията BMW E90 3 е включена 16 пъти в „Най-добър списък“ на списание „Кола и водач“

От 24-те години на публикуване на Десетте най-добри листа, серията 3 E90 се отличава с впечатляващ 16 пъти.

Обръщане на волан

 1. E90 е една от най-продаваните BMW серия 3 за продажба

По това време BMW E90 е един от най-продаваните за BMW. Този модел беше най-продаваният луксозен автомобил както в САЩ, така и в Канада. Неговият успех отчасти се дължи на неговите отлични характеристики и изпълнение, които го придават широка привлекателност.

Вариантите на стил на каросерията и различните варианти на двигателя дадоха на шофьорите широк спектър от възможности. Универсалността на серията 3 или E90 позволи на шофьорите да избират стил и двигател, който отговарят на личните им изисквания.

За да се съобразят с различните варианти на модела, автомобилът има напълно независимо окачване. Предните подпори MacPherson и задното окачване Multi-link спомагат за гладкото му представяне. Суспендирането беше включено с намерението да се грижат за големи предни спирачки с най-добри показатели, който са по-мощни от задните спираки.

Obrashtane na volan

 1. E90 беше първият, който предложи гуми тип „run-flat“ в серия 3

Експлоатационни гуми бяха добавени към гамата с моделите E90. Гумите бяха предложени с цел подобряване на производителността и възможностите за работа на автомобила.

Obrashtane na volan

 1. E90 спечели японския автомобил за внос на годината

От 2005 до 2007 година BMW E90 беше вносният автомобил на годината в Япония.

 

 1. E90 се предлага в турбо вариант

Първият сериен модел от серия 3 беше седанът. За първи път влезе на пазара като модел за 2006 г. в САЩ през 2005 г. Първоначално бе пусната с избор от два модела, включващи вариантите 325i / ix и 330i / xi. През 2007 г. автомобилът получи двигателен тласък, когато беше въведен вариант на 3.0L twin-turbo редови-6 ​​цилиндров двигател.

Obrashtane na volan

 1. Моделите М3 бяха въведени на международния пазар.

Моделът M3 CRT бе представен през 2011 г. Вариант на седана M3 беше произведен като ограничено издание. Използвайки технологията Carbon Racing, тези модели са оборудвани с 4.4-литров V8 двигател, който доставя мощност 331 kW. На международния пазар бяха пуснати 67 единици от M3 CRT. Всички единици бяха предварително продадени, преди да бъдат официално пуснати на пазара.

Обръщане на волан

 1. E90 беше последван от F30 през 2012 година

F30 замени E90 през февруари 2012. Преработеният модел предлага на шофьорите промени в стил и подобрена производителност.

Obrashtane na volan

 1. BMW E90 е по-голям, по-лек и по-мощен от предишните поколения

Поколението E90 има по-голяма рамка от предшествениците си, което му дава уверена позиция по улиците на града. Неговият по-голям размер допринася и за по-просторния интериор. Въпреки че е по-голям, рамката му е по-лека, което допринася за впечатляващото му представяне. Първоначалните модели на пазара в Южна Африка включваха 320i, който имаше 2.0 литров бензинов двигател Valvetronic. 320d предлага 2-литров турбо дизелов двигател common-rail.

Obrashtane na volan

 1. BMW твърди, че поколението E90 на BMW ще победи предшествениците си с девет секунди в северната верига на Нюрбургринг

Подобренията на предишните модели означават, че поколението E90 е по-бързо. Разпределението на теглото е от 48 до 56% между предната и задната част на автомобила, което допринася за впечатляващото му представяне.

Обръщане на волан

 

Ако търсите BMW Серия 3 за продажба, помислете за закупуване на E90. BMW E90 получи многобройни награди и се включи в най-продаваните списъци по целия свят.

Автор: Miracar.bg

1 коментар

 1. Daniel май 25, 2021 4:03 pm  Отговор

  Здравейте, интересува ме цена за смяна на дирекция на Nissan Juke Tekna 1.5 dci 2016 година. Благодаря предварително

Вашият коментар